Vene värk õhus Idanaabri lennuintsidentide arv on tänavu mitmekordistunud

Erkki Erilaid
Copy
Ural Airlinesi Airbus A320, mis oli sunnitud 12. septembril tehnilise rikke tõttu maanduma Siberis Novosibirski oblasti põllul.
Ural Airlinesi Airbus A320, mis oli sunnitud 12. septembril tehnilise rikke tõttu maanduma Siberis Novosibirski oblasti põllul. Foto: ALEXEY MALGAVKO

Venemaal on pärast sissetungi Ukrainasse ohtlike lennujuhtumite arv kolmekordistunud. Idanaabrite lennufirmad ei saa sanktsioonide tõttu piisavalt varuosasid, et oma õhusõidukeid töökorras hoida.

Sanktsioonid on sundinud venelasi hankima varuosi mustalt turult või neid maha kruvima lennuparkides seisma jäänud lennukitelt. Kuna nende kvaliteet on kehv ja pealegi ei vasta need ohutusnõuetele, juhtubki üha rohkem lennuintsidente.

Newsweeki ja sõltumatu Venemaa väljaande Novaja Gazeta Europe kogutud andmetel on sel aastal esinenud Vene lennukitega juba kokku 180 intsidenti. Võrdluseks aastatel 2018–2022 oli Novaja Gazeta andmetel viie aasta keskmisena vaid 55 lennukiriket aastas, kuid juba mullu kasvas intsidentide arv 60ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles