Uuest aastast tõusevad rongipiletite hinnad

PM Majandus
Copy
Rongisõit kallineb.
Rongisõit kallineb. Foto: Dmitri Kotjuh

Regionaalminister Madis Kallas allkirjastas määruse, mille kohaselt tõstetakse uuest aastast rongipiletite maksimaalseid piirhindu. Piirhindade tõusu on tinginud Eesti Raudtee infrastruktuuri kulude kasv, aga ka üldine hindade kallinemine.

2022. aastal kasvas tarbijahinnaindeks statistikaameti andmetel aasta varasemaga võrreldes üle 19 protsendi. Kasvanud kulude katteks tõusevad rongipileti maksimaalsed hinnad praegusega võrreldes keskmiselt 10 protsenti.

Madis Kallase sõnul oli uute piletihindade määramisel oluline, et sõidupileti hinnatõus ei vähendaks reisijate huvi rongide kasutamise vastu. «Hinnad on paratamatult kasvanud kõigis sektorites ning see väljendub ka kasvavates raudtee infrastruktuuri kuludes. Meie eesmärk on jätta hinnad reisijatele vastuvõetavaks, et reisijate arv ei langeks,» ütles regionaalminister. 

Peamiselt suurendatakse määrusega sõidukilomeetri ja piletihinna maksimumhinda. Ühe tsooni pileti hinda on kavas tõsta seniselt 1,60 eurolt 1,80 euroni. Mitut tsooni läbivaid piletihindu tõstetakse ligikaudu 10 protsenti. Uued rongipiletite piirhinnad hakkavad kehtima alates 1. jaanuarist.

Viimati tõusid rongipiletite hinnad kaks aastat tagasi, 1. jaanuaril 2022.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles