Selgusid Eesti parima töökeskkonnaga ettevõtted

PM Majandus
Copy
Fujitsu kontor.
Fujitsu kontor. Foto: Sille Annuk / Scanpix

Igal aastal tunnustab tööinspektsioon ettevõtteid, kes on eesmärgiks võtnud hea töökeskkonna arendamise. Sel aastal pälvisid auhinna programeerimisega tegelev Solita OÜ ja Fujitsu Estonia AS.

Auhinna väljaandmisel hinnati ettevõte töökeskkonda, töökeskkonna riskianalüüsi asjakohasust ja tegevusi töötajate tervist mõjutavate ohtude maandamisel. Tööinspektsiooni peadirektor Kaire Saarep tõdes, et Eesti tööturul pole probleemid küll kadunud, kuid häid ja eeskujulikke kandidaate on aastatega juurde tulnud.

Võitja väärtustab töökeskkonnas rõõmsat tuju

Auhinda antakse välja kahes kategoorias: alla 50 ja üle 50 töötajaga ettevõttele. Väikeettevõtete kategoorias pälvis sel korral tunnustuse Solita, kus on hästi toimiv töökeskkonnaga tegelev meeskond ning töötajate vaimse tervise hoidmisse panustatakse süsteemselt.

Solita personalijuhi Maarika Pukspuu sõnul muutis hea töökeskkonna auhinna saamine nad väga rõõmsaks ja uhkeks. «Meil on palju ettevõtteüleseid tegevusi, mis mitte ainult ei hoia ära õnnetusi või ohtusid, vaid hoolitsevad selle eest, et inimestel oleks rõõmus ja hea olla ning koormus oleks paras,» märkis ta ja lisas, et Solitases pakutakse töötajatele igakülgset psühholoogilist abi.

Suuremate ettevõtete kategoorias sai auhinna Fujitsu, kus lisaks töötervishoiu ja tööohutuse korraldamisele ei jäeta tähelepanuta ka kaugtööd tegevaid töötajaid. Fujitsu Estonia töötajate sõnul on auhind nende jaoks üdini positiivne. «Meie teame, kui äge meil on, ja on tore, kui tuleb ka väljastpoolt tunnustus,» rääkis Merike Turja töötervishoiu ja tööohutusejuht Põhja-Euroopas.

Üle 50 töötajaga ettevõtete kategoorias olid finalistid Eolane Tallinn ja SK ID Solution, alla 50 töötajaga ettevõtete kategoorias BB Finance

Hea töökeskkonna auhinnaga soovib tööinspektsioon tõsta esile ettevõtteid, kus väärtustatakse töötajate tervist säästvat töökeskkonda ja ohutut töötamist. Auhinda antakse välja üheksandat korda.

Varem on hea töökeskkonna auhinna saanud Crystalsol ja Tallinna Vesi (2015), Saku Metall ja Harju Elekter Teletehnika (2016), Baltic Oil Service ja Derivco Estonia (2017), Bonava ja Saaremaa Piimatööstus (2018), Insly ja Elisa Eesti (2019), Ericsson Eesti (2020), ABB ja Elcogen (2021), Bondora Group ja Interconnect Product Assembly (2022).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles