Päevatoimetaja:
Romet Kreek

EESTI KAUBAD VENEMAAL Kust tuleb Eesti siider Peterburi? (1)

Copy
Alkohol poes. Foto on illustratiivne.
Alkohol poes. Foto on illustratiivne. Foto: Postimees

Rus.Postimehe toimetus  sai hiljuti lugejalt foto huvitavast leiust. Lugeja viibis puhkusel Venemaal Peterburis ja leidis ühe kaupluseketi poe riiulilt Eestis toodetud siidri! Selgub, et selle taga olev lugu on päris põnev.

Lugeja sõnul võib siidrit TOUTE L'ANNEE cerise leida mitmest Venemaa suurest kauplusest. See on tavaline alkohoolne gaseeritud siider mahuga 0,75 liitrit. Huvitav on just selle valmistamise koht – sildil on kirjas, et jook on toodetud Eestis ning tootmisettevõte on Lääne-Virumaal Võhu külas asuv AS Võhu Vein. Selgus, et seda siidrit toodavad venemaalased.

Kellegi jaoks pole saladus, et Eesti ettevõtted jätkavad äri ajamist Venemaaga. Eesti ei ole keelanud riigis toodetud kaupade eksporti itta, seega peab ligikaudse hinnangu kohaselt 2023. aastal Venemaaga kaubavahetust üle 500 ettevõtte. Praeguste seaduste järgi ei ole see keelatud, seega on agressoriga äri ajamine seaduslik, isegi kui see on ebamoraalne. Ja nagu teada, on igal ettevõttel moraalsetes küsimustes oma seisukoht. Nii ka Vene-Eesti aktsiaseltsil Võhu Vein.

Tagasi üles