GRAAFIK Uuringust selgus, mis marki autod on kõige sagedamini avariides osalenud (2)

PM Majandus
Copy
BMW kraavis. Pilt on illustratiivne.
BMW kraavis. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala / Scanpix

Autoandmetega tegeleva ettevõtte carVerticali hiljutisest uuringust selgus, millised automargid Eestis ja mujal Euroopas on kõige sagedamini avariis osalenud. Esikohal on BMW ja kõige harvem juhtub õnnetusi Alfa Romeo sõidukitega.

«BMW on väga ihaldusväärne automark, kuid hoolimata sellest, et tegemist on kõrgema klassi sõidukitootjaga, ostavad noored ja kogenematud autojuhid sageli hoopis vanemaid ja odavamaid mudeleid. Samuti kalduvad BMW juhid kindlustusseltside hinnangul sõites rohkem riske võtma. Seega ei maksa imestada, miks just BMW on kõige sagedasemate kahjujuhtumitega nimekirjas esikohal,» selgitab autoekspert ja carVerticali kommunikatsioonijuht Matas Buzelis.

Foto: CarVerical

Buzeli sõnul on täiesti normaalne, et auto satub õnnetusse kord viie aasta jooksul. Kuid sõidukeid, mis on läbinud mitu tõsist avariid, on sageli tülikas ja kallis hooldada. 

CarVerticali uuringus kontrolliti kasutatud autode ajalugu, mis on ostetud oktoobrist 2022 kuni oktoobrini 2023. Uuringus pole märgitud, kui suur oli kontrollitud autode arv.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles