Platvormitöötajad saavad lõpuks õiglased töötingimused

BNS
Copy
Platvormitööliste hulka kuuluvad ka toidukullerid.
Platvormitööliste hulka kuuluvad ka toidukullerid. Foto: Mihkel Maripuu

Euroopa Parlament ja liikmesriigid jõudsid kolmapäeval kokkuleppele võtta vastu direktiiv, millega tagatakse digitaalsete tööplatvormide kaudu töötavate inimeste tööõigused ja sotsiaaltoetused.

Direktiiviga lihtsustatakse digitaalsete tööplatvormide kaudu töötavate inimeste tegelikule töökorraldusele vastava tööalase staatuse ning sellega seotud õiguste, kohustuste ja hüvede kindlaksmääramist ja kasutamist. Kui platvorm vastab kehtestatud kriteeriumidest vähemalt kahele, käsitatakse seda tööandjana ning eeldatakse, et digitaalse tööplatvormi ja töötaja vahel on töösuhe.

«Digiplatvormidel on meie majanduses oluline roll, kuna need edendavad innovatsiooni ja pakuvad väärtuslikke töövõimalusi. Nende võimalustega peavad aga kaasnema õiglased töötingimused ja tugev sotsiaalkaitse platvormimajanduses töötavatele inimestele. Tänane kokkulepe võimaldab digiplatvormidel kasvada ja kaitsta platvormitöötajate õigusi, et kokkuvõttes võidaksid kõik,» ütles komisjoni juhtiv asepresident Valdis Dombrovskis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles