Ettevõtja Kärt Siilats: naiste asutatud idufirmad toovad investoritele topeltkäibe iga sendi kohta

PM Majandus
Copy
Naiste asutatud idufirmad said vaid kümnendiku rahastusest, kuigi on teada, et naisasutajad toovad investoritele topeltkäibe iga sendi kohta.
Naiste asutatud idufirmad said vaid kümnendiku rahastusest, kuigi on teada, et naisasutajad toovad investoritele topeltkäibe iga sendi kohta. Foto: Brooke Cagle / Unsplash

EY aasta ettevõtja 2024 žürii uueks liikmeks saanud Kärt Siilats leiab, et meil on kasutamata vähemalt pool riiklikust ettevõtluspotentsiaalist – naiste asutatud idufirad said vaid kümnendiku rahastusest, kuigi on teada, et naisasutajad toovad investoritele topeltkäibe iga sendi kohta.

«Samuti on Eesti börsiettevõtete nõukogudes kõigest kümnendik naisi, samas kui mitmed rahvusvahelised uuringud on kinnitanud, et naiste suurem esindatus toob keskmisest suurema tootlikkuse ja aktsiahinna kasvu,» märkis Kärt Siilats.

Tänavu liitus EY aasta ettevõtja žüriiga lisaks Kärt Siilatsile ka Taavi Veskimägi, kes sõnas, et tema eesmärk EY aasta ettevõtja žüriiliikmena on soov innustada Eesti ettevõtjaid leidma uusi ärimudeleid, mis muudavad majanduse keskkonna jalajälje vähendamise Eesti majanduse konkurentsieeliseks globaalsel skaalal. «Majanduse keskkonna jalajälje vähendamine ei ole Eesti majanduse surmahoop, vaid võimalus saada ühiskonnana rikkamaks ja aitab meid riigina välja keskmiste sissetulekute lõksust, pakkudes huvitavat ja hästi tasustatud tööd Eestis nii meie endi kui globaalsetele talentidele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles