Valitsust põhjavad ettevõtjad kolivad oma ärid Eestist võõrsile (13)

Liina Laks
, ajakirjanik
Copy
Sverre Puustusmaa juhitav Tactical Foodpack ehitas Saksamaale uue tehase ja kolib tootmise Viljandist sinna. Eestis kaob 30 töökohta.
Sverre Puustusmaa juhitav Tactical Foodpack ehitas Saksamaale uue tehase ja kolib tootmise Viljandist sinna. Eestis kaob 30 töökohta. Foto: Marko Saarm

Eesti ettevõtjad löövad juba pikemat aega häirekella: kui tegevus kodumaal aina raskemaks muutub, peab ärivõimalusi otsima mujal. Aga mis siis Eestist saab?

Eesti Masinatööstuse Liidu juht Raul Kütt rääkis selle nädala esmaspäeval riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjonile, et praegu on ettevõtete olukord üsna keeruline ning valitsuse sammud paraku konkurentsivõimet parandada ei aita. Ja ta pole ainus.

Hiljuti teatas Viljandi toidupakkide tootja Tactical Foodpack, et kolib tootmise Saksamaale. Põhjusena nimetas ettevõtte juht Sverre Puustusmaa ajalehele Sakala valitsuse tegevuse. «Viimased kolm-neli aastat on valitsus teinud sellist poliitikat, et Eestis ei ole võimalik tootmisettevõttel tegutseda,» ütles Puustusmaa.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles