Töötukassa kinnitas eelarve: järgmine aasta on tööturul tõenäoliselt keeruline

BNS
Copy
Töötukassa. Foto on illustreeriv.
Töötukassa. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema

Töötukassa nõukogu kinnitas teisipäevasel koosolekul järgmise aasta eelarve, milles on töötukassa tuludeks planeeritud 959,7 miljonit ja kuludeks 947,1 miljonit eurot.

Prognoosi kohaselt laekub järgmisel aastal töötuskindlustusmaksetest töötajate sihtfondi 203,6 miljonit eurot ja tööandjate sihtfondi 109,6 miljonit eurot, riigieelarvest eraldatakse 618,6 miljonit eurot ja välisvahenditest koos riikliku kaasfinantseeringuga 10,6 miljonit eurot, teatas töötukassa.

Töötukassa kulud kindlustushüvitistele, toetustele ja tööturuteenustele on prognoosi kohaselt uuel aastal 879,7 miljonit eurot. Võrreldes 2023. aastaga kasvavad tuleval aastal kulud 86,6 miljonit eurot. Tööd otsivate ja töötavate inimeste oskuste arendamisele ja koolitamisele on töötukassa tuleva aasta eelarves planeeritud 50,3 miljonit eurot.

Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul on järgmine aasta tööturul tõenäoliselt keeruline. «Töötukassa nõukogu kinnitas eelarve, millega saame aidata töö kaotanud inimesi ja ka neid, kelle töökohad on ohus. Järgmise aasta eelarves on arvestatud töötuse kasvuga, suurenenud on ka summa, mis läheb inimeste ümberõppeks,» märkis Paavel.

Lisaks eelarvele kinnitati töötukassa 2024. aasta aastaplaan ning järgmise nelja aasta arengukava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles