Swedbank: Infortari aktsiate esmane avalik pakkumine oli edukas

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Infortar teatas pressikonverentsil peatsest börsile minekust.
Infortar teatas pressikonverentsil peatsest börsile minekust. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti suurima investeeringute valdusettevõtte AS Infortar aktsiate esmane avalik pakkumine oli vaatamata keerulisele keskkonnale turgudel ja samal ajal toimuvatele teistele konkureerivatele rahakaasamistele edukas. Esimene kauplemispäev Tallinna börsil on 14. detsember, kirjutab Swedbanki blogis Swedbanki finantsturgude valdkonnajuht Toomas Arak.

Lisaks olemasolevale 19 845 000 aktsiale pakuti avalikult 1 200 000 uut aktsiat Eesti jaeinvestoritele ning kutselistele investoritele muudest piirkondadest, võimalusega pakutatavate aktsiate arvu suurendada. Kokku märkisid 5517 investorit 1 375 445 aktsiat. Ettevõte on otsustanud jaotada 1 360 000 aktsiat. Lõplikuks pakkumise hinnaks kujunes 26 eurot aktsia kohta, millega Infortar kaasas turult kokku 35 miljonit eurot.

Kaasatud raha läheb peamiselt Gaso omandamistehingu finantseerimiseks ning uuteks investeeringuteks. Infortaril on eesmärk ka edaspidi kasvada ja laieneda. Rahale lisaks annab börsiettevõtte tiitel Infortarile ka olulise kvaliteedimärgi ning suurema tuntuse kodusel ja ka rahvusvahelistel turgudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles