Teenuste ekspordi kasv aeglustub

PM Majandus
Copy
Teenuste peamine ekspordipartner tänavu kolmandas kvartalis oli Soome, kuhu osutati kõige enam reisiteenuseid. Fotol D terminalis Soome laevale suunduvad turistid.
Teenuste peamine ekspordipartner tänavu kolmandas kvartalis oli Soome, kuhu osutati kõige enam reisiteenuseid. Fotol D terminalis Soome laevale suunduvad turistid. Foto: Mihkel Maripuu

Statistikaameti ja Eesti Panga andmetel kasvasid 2023. aasta kolmandas kvartalis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes teenuste eksport jooksevhindades üks protsenti ja import kolm protsenti.

Teenuseid müüdi 2,8 miljardi eest ja osteti 2,2 miljardi euro eest. Teenuste väliskaubanduse bilansi ülejääk oli 557 miljonit eurot.

Statistikaameti analüütik Jane Leppmets märkis, et kolmandas kvartalis toimus teenuste ekspordi ja impordi kasv enim telekommunikatsiooni-, arvuti- ja infoteenuste tõttu. «Need on ka ühed peamistest teenustest, mida Eestist eksporditakse ja siia imporditakse. Nende seast müüdi ja ka osteti kolmandas kvartalis enim just arvutiprogrammide koostamise ja nõustamisega seotud teenuseid,» lisas Leppmets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles