Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Konkurentsiamet avaldas toidu hinnatõusu uurimise tulemused (2)

Copy
Toidukorv. Pilt on illustreeriv.
Toidukorv. Pilt on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Konkurentsiametis värskelt valminud Eesti toiduaineteturu lühiuuring näitab, et vaatamata kiirele hinnatõusule on Eesti tootjate ja jaeettevõtjate kasumimarginaalid valdavalt vähenenud, mis viitab sellele, et tootjad ja jaeettevõtjad ei ole kogu hinnatõusu tarbijatele üle kandnud, vaid on osa sellest võtnud enda kanda.

Konkurentsiameti analüütiku Enn Robert Kinnase sõnul oli lühiuuringu eesmärk hinnata, kas Eestis võib esineda maailmas palju räägitud greedflation'it ehk kas üldise kõrge inflatsiooni olukorras esineb Eesti toidutootmise- või jaesektoris ettevõtjaid, kes olukorrast ebaõiglast kasu on saanud.

Analüüsi pinnalt võib öelda, et Eestis toimunud toiduainete hinnatõus oli sarnane kogu piirkonnas toimunuga ning ülemäärast tulu teenimist Eesti turul me ei tuvastanud, ütles Kinnas.

Tagasi üles