Paldiski Energiasalve juht: Euroopa elektriturul käib klounaad, vaatame hoopis Lähis-Itta (3)

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Energiasalve juht Peep Siitam (keskel) koos tiimiga kliimakonverentsil COP28. Paremal Energiasalve kommunikatsioonijuht Hedwig Meidra, vasakul projekti ärijuht Mario Vee.
Energiasalve juht Peep Siitam (keskel) koos tiimiga kliimakonverentsil COP28. Paremal Energiasalve kommunikatsioonijuht Hedwig Meidra, vasakul projekti ärijuht Mario Vee. Foto: Energiasalve Facebooki lehekülg

Kui Paldiskisse kavandatav vesisalvesti tänavu aasta alguses ehitusloa sai, käisid projekti eestvedajad välja plaani 2024. aastal ehitusega pihta hakata. Täna räägitakse aga hoopis ideest rajada enda vesisalvestid naftariikidesse.

Homme lõppevat COP28 kliimakonverentsi Dubais on väisanud kõiksugu tähtsad ninad, alates poliitikutest, lõpetades suurte energiafirmade juhtidega. 260 000 eurot maksnud Eesti paviljonis on teiste seas aktiivselt toimetanud Paldiskisse maa-alustel reservuaaridel põhinevat vesisalvestit arendav ettevõte Energiasalv. 

«Sel üritusel peab kohal olema, sest siin on koos kogu maailm. Igal juhul on hea, et Eesti riik ja ettevõtted siia tulid. Kui meid sellel konverentsil ei oleks, peaksime palkama kümme inimest ning neid terve järgmise aasta mööda maailma ringi lennutama, et jõuda sama tulemuseni,» kiidab Energiasalve asutaja ja tegevjuht Peep Siitam.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles