Coop Pank tõstab 6-kuulise hoiuse intressi (1)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Coop Panga finantsjuht Paavo Truu paneb inimestele südamele, et hoiustada ja säästa tasuks järjepidevalt kõigil, et olla valmis. ootamatusteks.
Coop Panga finantsjuht Paavo Truu paneb inimestele südamele, et hoiustada ja säästa tasuks järjepidevalt kõigil, et olla valmis. ootamatusteks. Foto: Taavi Sepp

Alates 11. detsembrist tõstab Coop Pank 6–8 kuu hoiuse intressi seniselt 4,1 protsendilt 4,3 protsendini, teatas pank. 

Kaks nädalat tagasi tõstis Coop Pank ka 3–5 kuu intressi turu kõrgeimale tasemele, milleks on 4,5 protsenti. Aastase hoiuse intress langeb esmaspäevast 4 protsendi tasemele ning pank näeb lähikuudel pikema tähtajaga hoiuste intresside langustrendi jätkumist.

Coop Panga finantsjuhi Paavo Truu sõnul on Eesti pankade tähtajaliste hoiuste intressid viimase aasta jooksul olnud Euroopa kõrgeimad. Eesti Panga andmetele tuginedes on Eesti elanike hoiuste maht kasvanud aastaga ligi 5 protsenti ning tähtajaliste hoiuste osakaal tõusnud samal perioodil pea kaks korda – 20 protsendilt 38 protsendi peale. «See kinnitab, et Eesti elanikud hindavad tähtajalist hoiust kui head võimalust oma vabade vahendite paigutamiseks. Kuigi inflatsioon on Euroopas taltumas ja turgudel oodatakse intressimäärade langust, soovime pakkuda hoiustajatele veel head võimalust teenida oma vabalt rahalt kõrgemat intressitulu.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles