Rahvusvaheline autotootja hoiatas: piiravad reeglid toovad kaasa koondamised

Copy
Fiat Stellantise tehases.
Fiat Stellantise tehases. Foto: Imago / Scanpix

Rahvusvaheline autotootja Stellantis andis tuhandetele töötajatele USA Ohio ja Michigani osariigis hoiatuse võimalikust vallandamisest, tuues põhjenduseks osaliselt California osariigi reeglitest, mis piiravad, kus sõidukeid müüa tohib.

Euroopas paiknev autotootja andis neljapäeval Detroitis 2455 ja Ohios 1225 töölisele teada võimalikust töökoha kaotamisest, mida nõuab vastav seadus enne suuremaid vallandamisi.

Firma loodab, et tegelik ametist priiks saavate töötajate arv on palju madalam Detroiti arvust ja veidi madalam kui Ohio arv, ütles Stellantise pressiesindaja Jodi Tinson.

Mõne nädala eest jõudsid Stellantise ja teiste Detroiti autohiidude General Motors ja Ford kokkuleppele palgatõusus, seda pärast ühinenud autotööliste ametiühingu korraldatud kuuenädalast streiki.

Stellantis N.V. on rahvusvaheline autotööstuskontsern, mis asutati 2021. aastal PSA grupi ja Fiat Chrysler Automobiles'i ühinemise tulemusena.

Stellantise kontsern opereerib ja turustab neljateist automarki, mille hulka kuuluvad viis varasema PSA grupi (Citroën, DS Automobiles, Opel, Peugeot ja Vauxhall) ning üheksa FCA (Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati ja RAM) automarki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles