E-residentsuse juht: teenime sellel aastal riigile vähemalt 60 miljonit eurot

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
E-residentsuse programmi tegevjuht Liina Vahtras Ettevõtluse ja Innovatsiooni SA kontoris.
E-residentsuse programmi tegevjuht Liina Vahtras Ettevõtluse ja Innovatsiooni SA kontoris. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix

E-residentsuse programmi tegevjuht Liina Vahtras ütles, et e-residentsuse programmil läheb hoolimata majanduslangusest ajalooliselt hästi ning nad teenivad aasta lõpuks riigile ilmselt üle 60 miljoni eurot tulu. Vahtras tõdeb, et programm võib meelitada nende juurde ka halbade kavatsustega inimesi, kuid nad teevad politsei ja teiste järelevalveasutustega koostööd, et pahalased välja sõeluda.

Hiljuti üheksa-aastaseks saanud e-residentsus tegutseb Ettevõtluse ja Innovatsiooni SA all ning kohtume programmi tegevjuhiga asutuse kontoris Ülemiste Citys.

Vahtras selgitab, et ehkki nad kuuluvad majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi alla, on e-residentsus oma olemuselt koostööprogramm – programmi käigushoidmisel teevad nad iga päev koostööd peamiselt politsei- ja piirivalveametiga (PPA) ning maksu- ja tolliametiga, mis tegutseb rahandusministeeriumi haldusalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles