Suurem osa Eesti börsifirmade aktsiatest põrub lihtsas testis

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Üks aktsiakauplemise strateegia ütleb, et ostuhuvilisel tasub vaadata ainult neid aktsiaid, mille hind on kõrgem nende 200 päeva libisevast keskmisest hinnast.
Üks aktsiakauplemise strateegia ütleb, et ostuhuvilisel tasub vaadata ainult neid aktsiaid, mille hind on kõrgem nende 200 päeva libisevast keskmisest hinnast. Foto: Mihkel Maripuu

Investeerimisel võib valida väga erinevaid lähenemisi. Äripäeva värskes investor Toomase ajakirjas prooviti Balti pangaaktsiate peal Rootsi aktsiatega rikkaks saanud eesti juurtega Arne Talvingu meetodit.

Arne Talvingu põhimõte on lihtne: osta tasub vaid börsi põhinimekirja tõusutrendis aktsiaid. Tõusva trendi defineerib ta nii, et aktsia hind peab olema kõrgemal aktsia 200 päeva keskmisest hinnast – see on ostusignaal. Madalam hind on müügisignaal.

Sedasi rehitseb Talving välja aktsiad, mida on mõtet edasi uurida. Täpsemalt öeldes uurida ettevõtete käivet ja kasumit, nende kasvuvõimalusi ja kasumimarginaali. Sedasi peaks selguma, kas ettevõte on heas seisus või mitte. Kui pole heas seisus, siis ei investeeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles