RAHA VASTU TAEVAST Tallinn maksis laserkiire eest 100 000 eurot. Mida arvab linnapea?

PM Majandus
Copy
Linnapea Mihhail Kõlvart.
Linnapea Mihhail Kõlvart. Foto: Tairo Lutter / Postimees / Scanpix

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart nõustub pealinna opositsiooni kriitikaga ja leiab, et kolme miljoni eurose eelarvega rohepealinna suursündmus NEXPO kujunes liiga kulukaks ning seda külastas liiga vähe inimesi, kirjutab ERR.

Linn ehitas NEXPO tarbeks kuueks päevaks kolme miljoni euro eest ajutise paviljoni. Nüüd on teada, et sündmust külastas vaid 4000 inimest ehk kulu ühe külastaja kohta oli 750 eurot.

«Minu arvates oli võimalik mõned kulud optimeerida,» ütles Kõlvart ja lisas, et kõik tehti riigihangete reeglite alusel.

Küsimusele, kas laserkiire peale kulunud 100 000 eurot oli üks kuludest, mille oleks võinud ära jätta, vastas Kõlvart, et isiklikult tema seda ei kooskõlastaks.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Taevasse suunatud rohelise laserkiire paigaldasid NEXPO korraldajad ürituse toimumise ajal õhtupimeduses ja öösel linna valgustama.

NEXPO oli novembris toimunud rohetehnoloogia mess, mille raames sai Tallinnas näha valdkonna juhtivaid ettevõtteid, kes tutvustasid oma tooteid ja teenuseid.

«Näituse üks eesmärk on tõsta Eesti inimeste teadlikkust rohetehnoloogiatest ja tutvustada, kuidas need hakkavad tulevikus igapäevaelu mõjutama,» rääkis NEXPO Tallinna koordinaator Teele Joost ürituse toimumise ajal Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles