Ligi: triljonilist tulemüüri soovivad kõrvalseisjate hüüatused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Euroopa tulemüüri kasvatamist triljoni või koguni kahe triljoni euro suuruseks soovijad tahavad rahandusminister Jürgen Ligi kinnitusel näidata eurotsooni probleeme tegelikust suurematena.
 

34 liikmesriigiga Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsioon (OECD) avaldas teisipäeval eurotsooni majandusülevaate, milles soovitas päästefondi kasvatada vähemalt triljoni euroni.

Euroopa tulemüüri tuleb kindlustada ja rakendada usalduse taastamiseks rohkem abinõusid. Et turul pinged maha võtta, tuleb päästefond kasvatada nii suureks, et see tagaks tulevikus kõik abivajamisnõuded, teatas OECD.

«Rahvusvaheliselt on üleskutseid, et tulemüür võiks olla triljon või kaks, need on kõrvalseisjate hüüatused, mis tahavad ennast distantseerida ja näidata eurotsooni probleemide keskmena,» rääkis Ligi.

Tema kinnitusel ei ehitata ühtegi tulemüüri ilma kindlate kalkulatsioonideta, kuna see oleks lihtsalt liiga kulukas ning valitsus on seisukohal, et tulemüür võiks jääda 700 miljardi euro piiresse.

«Need, kes soovitavad triljonit või kahte, ega need ka ei kiusa Euroopa Liitu. Neil on lihtne loogika, mida kõrgem on tulemüür, seda väiksem on tõenäosus, et kahjutuli pääseb vara hävitama,» tõdes peaminister Andrus Ansip valitsuse pressikonverentsil.

Euroopa Finantsstabiilsus Fondi (EFSF) ja Euroopa stabiilsusmehhanismi (ESM) kogumahu küsimus on arutluselt 30. märtsil toimuval eurogrupi kohtumisel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles