SEB: jõulukingituste pealt kokku ei hoita

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
Kingid kuuse all.
Kingid kuuse all. Foto: www.flickr.com

Hoolimata sellest, et majanduses on keerulised ajad ning hinnatõus on muutnud tarbijate ostuotsuseid, ei hoia Eesti inimesed jõulude arvelt kokku, selgus SEB korraldatud uuringust. 67 protsenti eestimaalastest plaanib jõule tähistada samaväärselt nagu eelmisel aastal ning ei plaani kokku hoida.

SEB eraklientide segmendi projektijuht Victoria Tkatš tõdes, et vaadates olukorda majanduses, on mõnevõrra üllatav, et 67 protsenti Eesti inimestest ei tunne survet jõulude tähistamise pealt kokku hoida.

31 protsenti uuringus osalenud eestimaalastest siiski piirab oluliselt oma tegevusi ja oste, et säästa nii aega kui ka raha. «Kõige enam tunnevad kulutuste kärpimise vajadust kuus alla 750 eurot teenivad inimesed, kellest ligi pooled piiravad oma jõuluaegseid kulutusi märkimisväärselt. 750–1500 eurot teenivate inimeste seast tunneb sama ligi kolmandik ning üle 1500 euro teenivatest inimestest umbes viiendik, et nad ei saa jõule tähistada samaväärselt eelmise aastaga,» tõi Tkatš välja uuringu tulemused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles