Lihatööstuse juht: lihatoodete hinnad eeldatavasti enam ei kalline

PM Majandus
Copy
Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova.
Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova. Foto: Vallo Kruuser

Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova prognoosib, et järgmisel aastal lihatoodete hinnad rohkem ei tõuse, tulekul on uued innovaatilised tooted ja pakkelahendused.

«Arvan, et praeguses majandussituatsioonis pingutavad kõik turuosalised selle nimel, et saavutada järgmisel aastal nullinflatsioon ja seda ka käibemaksutõusu valguses. Selline eesmärk peaks olema nii toidutootjatel kui ka kaubandusel. Nõo Lihatööstus teeb selle saavutamise nimel tööd, investeerib ja arendab uudseid tooteid,» ütles Loova. Tema sõnul aitab seda eesmärki saavutada efektiivsuse tõus läbi innovatsiooni ja läbipaistev hinnastamine. Viimastel kuudel on ka toormehinnad stabiliseerunud, mis annab samuti lootust, et lihatoodete hinnad rohkem ei kalline.

«Nii majandusolukord, keskkonnanõuded kui ka tarbijate võimalused ning ootused eeldavad uudsete toodete ja pakendite turuletoomist ning muudatusi tootmisprotsessis. Selleks peab toidutööstus panustama senisest rohkem innovatsiooni ja tööprotsesside automatiseerimisse. Sama rada mööda enam edasi sõita ei saa,» tõdes Loova. Tema sõnul on lihasektor olnud viimastel aastatel kahjumis, mistõttu on paljudel lihatööstustel kadunud investeerimisjulgus ja ka -võimekus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles