Ilmub raamat stalinistlikust arhitektuurist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stalinistlik hoone.
Stalinistlik hoone. Foto: Toomas Huik

Trükikotta jõudis Leele Välja ja Tallinna kultuuriväärtuste ameti miljööalade osakonna koostatud raamat «Stalinistlik maja», mis annab ülevaate Tallinna stalinistlikust arhitektuuripärandist.

Kultuuriväärtuste ameti juhataja Aini Härmi sõnul on tegemist juba neljanda raamatuga arhitektuuri tutvustavast sarjast. «Raamatud «Tallinna maja», «Lenderi maja» ja «Funktsionalistlik eramu» võeti huviliste hulgas hästi vastu,» lisas Härm.

Kultuuriväärtuste ameti miljööalade osakonna juhataja Riin Alatalu peab stalinistlikku arhitektuuripärandit tutvustavat raamatut äärmiselt oluliseks. «Oleme sõjajärgsetel aastatel Tallinna kerkinud stalinistlikke asumeid ja elamuid hinnanud sageli eelarvamustest lähtudes, ent tolleaegse pärandi hulgas leidub tõelisi pärleid. Enamik terviklikke stalinistlikke asumeid on tunnistatud miljööaladeks,» ütles Alatalu.

44-leheküljelise, fotode ning ajalooliste joonistega illustreeritud raamatu kujundas Jana Reidla. 2000 eksemplaris ilmuvat raamatut on plaanis esitleda muinsuskaitsekuul. Koos esitlusega korraldatakse stalinistlikku arhitektuuri tutvustavad ekskursioonid - 25. aprillil Uus-Maailma, 2. mail Lõime, 9. mail Laevastiku ja 16. mail Sikupilli asumis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles