GRAAFIK Elisa: eestlased satuvad küberrünnakute ja pettuste küüsi miljoneid kordi kuus

PM Majandus
Copy
Küberrünnak
Küberrünnak Foto: Markus Spiske / Unsplash

Eestlaste vastu suunatud küberrünnakute hulk ei näita jätkuvalt vaibumismärke – aasta teises pooles on intsidentide hulk ühes kuus püsinud järjepidevalt üle miljoni, selgub Elisa Netivalvuri teenuse statistikast. Tänavu on seni kõige kõrgema rünnakute hulgaga kuu olnud august, ohutaseme tõusu on märgata ka sügiskuude statistikast.

Selle aasta esimese kümne kuuga on eestlaste internetikasutust turvav Netivalvur pidanud reageerima ligi seitsmele miljonile ohule. Võrreldes aasta algusega on ohtude hulk mitmekümnekordistunud – oktoobris tuvastati enam kui 1,3 miljonit olukorda, mil kasutajatelt üritati välja petta raha ja andmeid või küberkurjategijad üritasid nakatada seadmeid pahavaraga.

«Küberruumis toimub aktiivne kassi-hiiremäng. Turvalahenduste pakkujad üritavad püstitada uusi kaitsemüüre ja eksperdid inimesi ohtude teemal harida, samas kui kurjategijad üritavad leida järjest nutikamaid viise, kuidas siiski soovitud eesmärgini jõuda. Ohutase ei näita alanemise märke ja on ülimalt oluline, et kõik nii ennast kui ka oma lähedasi küberohtude eest kaitseksid,» lausus Elisa tegevjuht Andrus Hiiepuu. Hiiepuu tõi välja, et kui täna võimaldab Elisa küberkaitset Netivalvuri toel erakliendi seadmetele, lisandub uuel aastal Netivalvuri kaitse ka ärikliendi seadmetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles