Lux Express uuel aastal bussipiletite hindu ei tõsta

BNS
Copy
Lux Expressi Eesti ärijuht Ingmar Roos.
Lux Expressi Eesti ärijuht Ingmar Roos. Foto: Eero Vabamägi

Eesti üks suuremaid bussiettevõtteid Lux Express lubas, et bussipiletite hinnad jäävad vaatamata käibemaksu tõusule järgmise aasta 1. jaanuarist samaks ning korrigeerib hindu vajadusel kevadel neil liinidel, kus see on vältimatu.

Lux Expressi Eesti ärijuht Ingmar Roos ütles BNS-ile, et Lux Expressi tegevuskulusid kergitab järgmisel aastal nii 1. maist rakenduv kütuseaktsiisi tõus kui ka elukalliduse kasvu tõttu läbiviidud Lux Expressi bussijuhtide palkade tõus.

«Koos müügitulu vähendava käibemaksu tõusuga tekitab see kahtlemata surve piletihindade tõstmiseks. Samas oleme arvestanud võimalusega, et eelseisvad maksutõusud koos aasta algul toimuva Elroni piletihindade tõusuga võib hoopis kasvatata inimeste huvi ja valmisolekut bussiga reisida,» ütles Roos.

Lux Expressi ärijuht meenutas, et 2022. aasta alguses, mil kütusehind järsku tõusis, toimisis Lux Express samamoodi. «Tänu sellele, et vältisime järsku piletihindade tõusu, õnnestus meil reisijad koroonapandeemia järgselt kiiresti tagasi bussidesse tuua,» lausus Roos.

«Kuivõrd Lux Expressi jaoks oli 2023. aasta ärilises vaates ka suhteliselt edukas, siis pigem ootame ära, mil määral üldist elukallidust suurendavad maksu- ja hinnatõusud bussiga reisimise huvi suurendavad ja korrigeerime vajadusel kevade jooksul enda piletihindu neil liinidel, kus see on vältimatu,» lisas Lux Expressi ärijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles