Tele2: idusektorist lahti lastud töötajad võiksid vaadata küpsemate ettevõtete poole

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Tele2 logo.
Tele2 logo. Foto: Žygimantas Gedvila

Koondamised IKT-sektoris on raskel majandusperioodil valulikud, kuid töö kaotanud töötajad ei tohiks pead norgu lasta, vaid vaatama stabiilsete ja kasumlike ettevõtete poole, ütleb Tele2 personalijuhi Eve Karo.

Tehnoloogiasektori koondamislaine algas eelmisel aastal ja kestab tänaseni. Nii on maailma suurimad ettevõtted nagu Microsoft, Meta, Twitter ja Amazon vähendanud oma töötajaskonda kümnete tuhandete võrra. Koondamislaine on jõudnud ka Eestisse. Põhjuseks on eelkõige majanduse jahtumine, inflatsioon ning osaliselt ka teatav buumijärgne turukorrektsioon, sest odava kapitali kättesaadavuse ajal käis tihe võitlus töötajate pärast.

Idusektoris karjääri teinud töötajate jaoks võib töökuulutusi või LinkedIni tööpakkumisi sirvides jääda praegusest olukorrast kehv pilt. Kui varasemalt tuli arendajatele ning teistele spetsialistidele pakkumisi uksest ja aknast, siis nüüd valitseb selles osas vaikus. Suuri värbamislaineid ei toimu, IKT valdkonna ettevõtted on ettevaatlikud ning ootavad majandusolukorra taastumist. «See ei tähenda, et peaks pea norgu laskma. Idu- ja laiemalt tehnoloogiasektori asemel tasub pilk heita traditsioonilisemate ja ajalooliselt stabiilsemate valdkondade poole, kus samuti väga ägedaid ning väljakutseid pakkuvaid võimalusi leidub,» ütles Karo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles