Sõlmküsimus Mida me oma prügiga peale hakkame? (16)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Eestis peaks varsti ümbertöötlemisele suunama 55 protsenti olmejäätmetest, aga selle eesmärgini on raske jõuda, sest inimesed ei viitsi prügi sorteerida. Järelikult tuleb kogu jäätmemajandus ümber korraldada, olgu siis piitsa või prääniku abil.
Eestis peaks varsti ümbertöötlemisele suunama 55 protsenti olmejäätmetest, aga selle eesmärgini on raske jõuda, sest inimesed ei viitsi prügi sorteerida. Järelikult tuleb kogu jäätmemajandus ümber korraldada, olgu siis piitsa või prääniku abil. Foto: Eero Vabamägi

Ametnikud kurdavad piltlikult öeldes, et eestlane on üks ropp ja must inimene, kes ei taha prügi sorteerida, sellepärast on riigil nüüd häda käes ja ähvardavad trahvid.

Täpsemalt teeb muret olmeprügi, millest kuidagi ei saa ringlusesse võetud enam kui kolmandik.

Paar nädalat tagasi teatas Euroopa Komisjon, et Eesti pole jäätme-eesmärke täitnud ja ees võib oodata trahv. Kui suur trahv olla võiks, keeldus kliimaministeerium praegu ütlemast. «Kui silmas peetakse, et mis saab juhul, kui Eesti ei täida 2025. aastaks olemjäätmete ringlussevõtu eesmärki, siis selles osas on trahvist praegu kindlasti vara rääkida,» ütles kliimaministeeriumi ringmajanduse osakonna juhataja Sigrid Soomlais.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles