Tallinnas ja Tartus saab parkimiseks kasutada uut äppi

PM Majandus
Copy
Kristiine keskuse parkla. Pilt on illustratiivne.
Kristiine keskuse parkla. Pilt on illustratiivne. Foto: Madis Veltman / Scanpix

Ühisteenuste loodud uus parkimisäpp Parkner koondab enda alla kogu avaliku linnaparkimise suuremates linnades näiteks Tallinnas ja Tartus. Äppi saab kasutada ka paljudes eraparklates.

Parkneri äpp on inimestele kättesaadav olnud juba suvest saati. Täna on rakenduses üleval üle 150 eraparkla ning kogu avalik parkimine suuremates linnades nagu Tallinnas ja Tartus kokku enam kui 20 000 parkimiskohaga.

«Täna on Parkner kõige intuitiivsem ja kaasaegsem parkimislahendus, mida Eestis pakutakse,» ütleb Parkneri projektijuht Jaan Vill.

Mitmed olulised funktsioonid on veel arendamisel, kuid juba olemasolevate seast toob Vill välja reaalajas parklate kaardivaate ja aadressiotsingu. «Kui sisestada otsingusse näiteks Tornimäe tänav 5, näitab äpp jalutusmaad lähimast parklast selle objektini,» kirjeldab Parkneri projektijuht ning lisab, et äppi arendatakse pidevalt edasi, seega on oluline saada kasutajate tagasisidet olemasolevate või ka soovitavate uute funktsionaalsuste kohta.

Väheneb hooletusest tekkinud parkimistrahvide arv

Sünkroniseeritud kaardivaade peaks hakkama vähendama hooletusest tekkinud vigu. «Suur hulk parkimistrahve tekib sellest, et inimesed on pannud oma auto valesse tsooni parkima või on registrinumbri sisestamisel üks täht valesti läinud. Äppi sisestab inimene ühe korra oma auto registreerimismärgi ja see salvestub mällu. Äppi on võimalik sisestada rohkem kui ühe auto andmed. Samuti positsioneerib Parkner ise, millises tsoonis või parklas parkija parasjagu asub, seega on veavõimalus praktiliselt olematu,» selgitab Vill.

Äppi kasutades ei pea otsima tänaval või avalikus parklas silti otsima, et aru saada, kus tsoonis parasjagu pargid.

Parkneri äpis on aktiivne kaart, mis on sarnane Bolti või Waze’i äpis olevale. Sinna on kõik tsoonid, parkimismajad ja -platsid juba sisse kantud. See tähendab, et positsioneerib ise, millisel tänavanurgal või parkimisalal oled ning väheneb võimalus panna oma auto valesse kohta parkima.

Parkneri äpp aitab lisaks vältida olukordi, kus parkimine kogemata peale jääb. Villi sõnul saab parkimist alustades äpis määrata ajalise limiidi, mille täitudes parkimine automaatselt lõpeb. Loomulikult on võimalik parkimine endale sobival hetkel ka varem lõpetada.

Äriklientidel aitab äpp kontrollida ettevõtte alt parkivate inimeste arvu ja ka kulusid. «Ärikontoga kliendid saavad Parkneri abil hoida side- ja parkimiskulud lahus. Parkneriga ei lähe parkimistasu mobiiliarvele, vaid arvestatakse maha äpiga seotud pangakaardilt või saab tasuda ärikonto koondarvega,» selgitab Parkneri projektijuht. Lähitulevikus lisandub ka ApplePay ja Google Pay võimalus.

Parkner on parkimisäpp ja parkimise eest maksmise lahendus, mis võimaldab kiiret mobiilset parkimist parkimismajades, eraparklates ja suurlinnade tasulistel linnaaladel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles