KINNISVARAJURIST Lumetõrje nõuete rikkumine toob trahvi (3)

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
Lumi kõnniteel
Lumi kõnniteel Foto: Erakogu

Eesti talvekülmadega kaasneb alati libeduse oht, mis võib kujuneda tõsiseks ohuks inimeste liikumisele. Seetõttu on oluline mõista, kes kannab vastutust lume ja külmakraadidega seotud ohutuse tagamise eest.

Ehitusseadustik sätestab, et linnas, alevis ja alevikus on teega külgneva maatüki omanik kohustatud korraldama sõidutee ja tema kinnisasja vahel asuva kõnnitee koristuse, sealhulgas lume ja libeduse tõrje, tasemel, mis võimaldab kõnniteel ohutult liigelda.

Lume ja libeduse tõrjel tuleb kinnisvarajuristi Evi Hindpere sõnul järgida ka kohaliku omavalitsuse poolt kehtestatud heakorraeeskirja. «Näiteks Tallinna linnas on keelatud kuhjata sõidutee hooldamise käigus lumi ja jää kõnniteele, väljaarvatud juhul, kui kõnniteele jääb vähemalt 1,2 m laiune käiguruum; paigutada lund ühissõidukipeatusesse ja selle lähedal asuvale kõnniteele; kuhjata kloriidisegust puistmaterjali või lund puude ümber, haljasalale või kohta, mis ei ole selleks ette nähtud,» nentis kinnisvarajurist Facebooki postituses.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles