Lidl võtab jaanuaris käibemaksutõusust tuleneva hinnavahe enda kanda (1)

PM Majandus
Copy
Rakvere Lidl.
Rakvere Lidl. Foto: Ain Liiva

Kuigi käibemaksumäär Eestis tõuseb uue aasta alguses 20 protsendilt 22 protsendini, ei tõsta Lidl Eesti hindu vähemalt veebruari alguseni.

Käibemaksust mõjutatud hinnatõusu edasilükkamine tähendab seda, et hinnad jäävad aasta alguses Lidli kauplustes samaks, mis nad on 2023. aasta lõpus.

«Lidl on lühikese ajaga Eesti turul saanud piisavalt tugevaks, et pakkuda kõigile klientidele talvel vaatamata käibemaksu tõusule veidi lisatuge. Meie lubadus nendel aegadel jääb samaks nagu alati: pakume parima võimaliku hinna eest parima kvaliteediga toodet,» rõhutas Lidl Eesti tegevjuht Maciej Urbanski.

Arvestades, et üldine käibemaksutõus tabab inimesi just talvekuudel, mil kulutused on niigi suured ja pered hinnakõikumiste suhtes tundlikud, kompenseerib Lidl jaanuaris käibemaksutõusu ise.

Jaemüügifirma Lidl on osa Schwarzi jaekontsernist ja on esindatud 32 riigis ning haldab 12 200 kauplust ja enam kui 220 logistikakeskust 31 riigis. Lidl Eesti asutati 2018. aastal ning 3. märtsil 2022 avas Lidl oma kaupluseketi Eestis. Lidlil on Eestis 13 kauplust kuues linnas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles