Ukrainlastest töötajatelt on laekunud tööinspektsiooni 146 kaebust

BNS
Copy
Tööinspektsioon
Tööinspektsioon Foto: Urmas Luik

Tänavu on Ukraina päritolu töötajatelt tööinspektsiooni laekunud 146 töövaidlusavaldust, millest lahendi saanud 126 vaidluse raames mõisteti ukrainlastele välja 320 926 eurot ehk 61 protsenti nõutud summadest.

«Võrreldes eelmise aastaga on ukrainlastega seotud töövaidluste arv kahekordistunud. Kui 2022. aastal oli kokku 1868 töövaidlust ning neist 70 juhtumi puhul üheks osapooleks on Ukraina sõjapõgenik, siis sel aastal on juba laekunud 146 ukrainlastega seotud töövaidlust,» selgitas tööinspektsiooni peadirektor Kaire Saarep. «Peamiselt on mainitud töövaidlused seotud saamata jäänud töötasu või muude rahaliste nõuete ja hüvitistega.»

Kaire Saarep ütles ukrainlastega seotud töövaidluste olemust kirjeldades, et konfliktid tekkivad erinevatel põhjustel. Kindlasti leidub tööandjaid, kes kasutavad sõjapõgenike teadmatust ära ja manipuleerivad nendega. Murekohad võivad tekkida puudulikust töötajate juhendamisest ja osaliselt kohustuslikest töötingimustest teatamata jätmisest, kus tekib valesti mõistmine ja konflikt. Samuti võib ka teadmatusest ukrainlane ise teha endale sobimatuid otsuseid ja hiljem leida end ebameeldivast olukorrast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles