Toomas Luman jätaks maksutõusud ära (1)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Motorahva koosolek ja meeleavaldus automaksu vastu. Luman ütleb, et kui keset majanduslangust makse tõsta, siis see ainult süvendab probleeme.
Motorahva koosolek ja meeleavaldus automaksu vastu. Luman ütleb, et kui keset majanduslangust makse tõsta, siis see ainult süvendab probleeme. Foto: Mihkrel Maripuu

Nordeconi suuromanik ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juht Toomas Luman rääkis Eesti Päevalehele antud otseintervjuus, millised on tema hinnangul Eesti jaoks olulised sammud, millele valitsus praegu tähelepanu ei pööra.

Toomas Luman rääkis Eesti Päevalehele antud otseintervjuus, et Eesti poliitika tervikuna on muutunud aina populistlikumaks.

Kaja Kallase valitsuse ja skandaalide kohta märkis Luman, et tema oleks Kallase asemel tagasi astunud.

Kriitikat sai ka rahandusminister Mart Võrklaev, kelle kohta Luman märkis, et «rahandusminister peab olema oma ametis kompetentne», lisades, et tema meelest oleks reformierakond võinud rahandusministriks panna kas Jürgen Ligi või Maris Lauri.

Valitsuse tegemiste kohta küsis Luman retooriliselt, kas keegi on aru saanud, mis maks on automaks. «Mulle meenutab see omaaegset kümnist-obrokit: kuidagi tuleb omanikult jõuga raha ära võtta,» ütles Luman.

Luman märkis, et ei pea olema Nobeli laureaat mõistmaks, et valitsuse maksutõusu-poliitika ei saa täita seda eesmärki, mida Reformierakond väidab saavutavat. «Valitsus loodab, et maksutõusud parandavad [eelarve] olukorda. Mina arvan, et see ei lähe selles suunas. Maksutõusud majanduskriisis ainult pidurdavad täiendavalt,» rääkis Luman. Ta ütles, et pikas vaates oleks Eesti jaoks parem, kui me makse ei tõstaks – siis taastuks Eesti majanduslangusest paremini. Lumani hinnangul praegu Eestis makse tõstma ei peaks.

Lühendatud Delfi nõudel 30. nov 2023

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles