Jõule ja aastavahetust peetakse tagasihoidlikumalt kui varem

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
Säästmine
Säästmine Foto: Towfiqu barbhuiya / Unsplash

Inflatsioon, kõrged intressid ja majanduse habras olukord on Eesti inimeste finantsolukorrale tugevalt mõju avaldanud. Detsembri tähtpäevade tähistamine nõuab paratamatult raha ning Citadele panga uuringust selgub, et enamik inimesi on enda eelarvetes nutikaid kokkuhoiukohti leidnud.

Citadele tellitud uuringust selgus, et praegune keeruline majandusolukord mõjutab 53 protsenti vastanute detsembri tähtpäevade pidamise harjumusi. Kolm protsenti vastanutest ütles, et nende traditsioonide hulgast kaob detsembris välismaale reisimine, 16 protsenti inimestest plaanib vähendada kinkidele kuluvat raha, 18 protsenti vastanute kokkuhoid tuleb jõulukaunistuste ja toidu arvelt. Varasemast enam plaanib külalistega kulusid jagada või tähtpäevi kellegi teise juures tähistada 16 protsenti vastanutest.

Kolmandik uuringule vastanutest ütles, et plaanib detsembri pidupäevi tähistada samamoodi nagu igal aastal. Seitse protsenti ei plaani üldse tähistada ning kaheksa protsenti valis vastusevariandi «raske öelda».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles