Jaekaubandusettevõtete müügitulu langus aeglustus

BNS
Copy
Jaekaubandus. Pilt on illustratiivne.
Jaekaubandus. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Statistikaameti andmetel oli jaekaubandusettevõtete müügitulu oktoobris 884 miljonit eurot, kusjuures müügitulu vähenes eelmise aasta sama kuuga võrreldes püsivhindades viis protsenti.

Statistikaameti analüütik Johanna Linda Pihlak ütles, et kui septembris vähenes müügitulu eelmise aasta sama ajaga võrreldes seitse protsenti, siis oktoobris langus mõnevõrra aeglustus. «Müügitulu langust mõjutasid oktoobris enim tööstuskaupade kauplused, kus müügitulu vähenes 2022. aasta sama kuuga võrreldes 10 protsenti,» lisas Pihlak.

Tööstuskaupade kauplustest vähenes müügitulu kõige rohkem ehk 27 protsenti posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes. Keskmisest enam ehk 14 protsenti langes müügitulu veel ka muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmete, raamatute, sporditarvete, mängude, mänguasjade ja muuga ning 11 protsenti langes müügitulu majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes. Müügitulu suurenes neli protsenti apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles