Enefit Green müüb Paide ja Valka kaugkütteärid

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Kena kasumi teeninud Enefit Greeni koostootmisjaamast Paides saab nii toasooja kui ka elektrit. Viimase hind on aga kallinenud sedavõrd, et Paide linnavalitsusel kulus möödunud aastal elektrile plaanitust ligi 150 000 eurot rohkem.
Kena kasumi teeninud Enefit Greeni koostootmisjaamast Paides saab nii toasooja kui ka elektrit. Viimase hind on aga kallinenud sedavõrd, et Paide linnavalitsusel kulus möödunud aastal elektrile plaanitust ligi 150 000 eurot rohkem. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Vastavalt täna allkirjastatud ostu-müügilepingule müüb Enefit Green Paide ja Valka kaugkütteärid Eestis ja Lätis Eesti suurimale kaugkütteettevõttele Utilitas. Tehingu jõustumiseks on vajalik Eesti ja Läti konkurentsiametite nõusolek.

«Meie soov on hoida fookust Enefit Greeni strateegilisel ärisuunal, milleks on tuule- ja päikeseenergia osakaalu kasvatamine Baltikumis ja Poolas. Oleme juba täna Baltikumi suurim tuuleenergia tootja ja laiendanud viimastel aastatel jõudsalt päikeseenergia tootmist. Meil on tugev lühi- ja pikaajaline arendusportfell, millele edaspidi keskendume. Täname Paide ja Valka meeskondi nende panuse eest ja oleme kindlad, et Utilitase meeskond saab väärtusliku täienduse,» selgitas Enefit Greeni juhatuse liige ja tootmisjuht Innar Kaasik.

«Eesti suurima kaugkütteettevõttena näeme, et nii Paide kui ka Valka sobituvad oma taastuvatel allikatel põhinevate kaugküttesüsteemidega väga hästi meie kaugküttevaldkonna portfelli. Neisse varadesse on pidevalt investeeritud, need on hästi juhitud ning heas korras. On suur rõõm, et meil on võimalus tulevikus nendes linnades teenust osutada,» ütles Utilitase kaugkütteettevõtete juht Robert Kitt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles