Päevatoimetaja:
Sander Silm

Investoritel on Infortari aktsiapakkumise peale nina üsna vingus (1)

Copy
Laevafirma Tallink omanikuna tuntud Infortar tegutseb ka muudes valdkondades. Börsiplaanide tutvustamiseks oli valmistatud ärisuundi tutvustav portfell.
Laevafirma Tallink omanikuna tuntud Infortar tegutseb ka muudes valdkondades. Börsiplaanide tutvustamiseks oli valmistatud ärisuundi tutvustav portfell. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinki ja Eesti Gaasi suuromaniku Infortari avalikku aktsiapakkumist on juba aastaid oodatud, ent ometi on investee­ri­mis­huvilised hakanud kahtlema, kas pakkumine on ikka piisavalt magus.

Kokku pakutakse 28. novembrist 7. detsembrini Eesti pankade vahendusel koos kõigi võimalike lisadega kuni 1,98 miljonit uut aktsiat. Kui kõik lisad rakenduvad, kasvab ettevõtte aktsiate koguarv 21,825 miljonini.

Aktsiaid pakutakse hinnaga 26–32 eurot. Väikeinvestorid saavad teha pakkumise vaid 32 euroga. Mida suurem on institutsionaalsete investorite, näiteks investeerimisfondide huvi, seda madalamaks tõenäoliselt hind kujuneb ja kõigile kehtib üks hind. Kui hind jääb alla 32 euro, kantakse hinnavahe investoritele tagasi.

Teisipäeval anti aktsiapakkumist välja kuulutades mõista, et kui ettevõte on börsil, saab vajadusel teha täiendavaid aktsiapakkumisi. Sellest võib välja lugeda, et esimene aktsiapakkumine on nagu pilet börsile ja esialgu antakse aktsiaid näpuotsaga.

Tagasi üles