Üüriturg hinnasurve all: kuidas tõsta üürile antava kinnisvara väärtust?

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
Uuselamurajoon
Uuselamurajoon Foto: Eero Vabamägi

Kõrgustesse kerkinud euribor on tõstnud igakuiseid üürikinnisvara laenumakseid, mis tihtilugu ületavad juba nõudlusele vastavaid üürihindu. Eksperdid selgitavad, kuidas tõsta oma üürikinnisvara väärtust ning seeläbi üüriturul konkurentsis püsida.

Domus kinnisvara kutselise kinnisvaramaakleri Iris Öpiku sõnul on üüriturul pakkumisi palju. «Kindlasti esineb teatud piirkondades ka ülepakkumist ning see tekitab kahtlemata survet üürihindadele,» lausus Õpik. Ta lisas, et üürimise eesmärgil soetatud kinnisvara puhul on oluline selle seisukord, sest sellest sõltub nii üürihind kui ka sobiva üürniku leidmise kiirus.

Kuigi majanduskeskkond on praegu keeruline ja inimeste rahakotid pingul, tõi Öpik välja, et soodsate korterite ees lähevad kiiremini üüriks ilusad korterid. «Palju kiiremini lähevad üürile korterid, kus on sisustuse ja hubasusega vaeva nähtud. See ei pea üldse tähendama suuri kulutusi, aga värske värv seinas ja mõned läbimõeldud detailid suurendavad tõenäosust, et just see korter valituks osutub. Üürikorteri omanikul tasub mõelda, kas ta ise tahaks kolida väsinud mööbliga korterisse, kus viimane remont tehtud aastaid tagasi,» selgitas kinnisvara ekspert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles