Ehituses on seis kehv ja kiiret paranemist ei tule

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Ehituste hinnad on võrreldes elanike ostujõuga väga kõrged ning kuna ebakindlus tuleviku suhtes on suur, on ka erasektori ehitamist tagasi tõmmanud.
Ehituste hinnad on võrreldes elanike ostujõuga väga kõrged ning kuna ebakindlus tuleviku suhtes on suur, on ka erasektori ehitamist tagasi tõmmanud. Foto: Postimees/Sille Annuk

Eesti ehitusturu maht langes statistikaameti andmetel kolmandas kvartalis seitse protsenti. Number iseenesest pole suur, kuid langus kestab juba kuuendat kvartalit.

Hoonete ehituse nii kehva seisu ei ole Luminori peaökonomisti Lenno Uusküla sõnul olnud lausa kuus aastat. Ehitussektori kindlustunne on Uusküla sõnul alates 2022. aasta algusest halvenenud ja ka viimastel kuudel ei ole näha trendi muutumist.

«Ehkki praegu tööd on, kardetakse väga selgelt, et olukord võib halvemaks minna,» märkis Uusküla. Selline ebakindlus on valitsenud juba poolteist aastat ning segab ilmselgelt mõistlike investeerimisplaanide tegemist ega luba pakkuda töötajatele kindlust, mida nad vajavad oma igapäevaelus hakkama saamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles