Võrklaev julgustab ettevõtteid kasutama Euroopa arengupanga finantse (1)

BNS
Copy
Mart Võrklaev
Mart Võrklaev Foto: Pilt videost

Mart Võrklaev ütles pärast reedest kohtumist Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupanga (EBRD) juhtidega, et EBRD on jätkuvalt valmis nõustama ja panustama Eesti ettevõtete projektidesse nii rohereformi toetuseks kui ka energiajulgeoleku suurendamiseks.

«EBRD on olnud Eestile hea partner ja eriti hea meel on, et suurem osa nende investeeringutest on tehtud just erasektorisse. Julgustan meie ettevõtteid seda võimalust kasutama. EBRD visiidi üheks eesmärgiks oli uurida uute projektide ja investeerimisvõimaluste kohta,» vahendas rahandusministeerium Võrklaeva sõnu.

«Ennekõike on EBRD-l huvi lüüa kaasa potentsiaalsetes rohereformi-, sealhulgas taastuvenergiaprojektides, mis aitavad kaasa ka meie eesmärkidele katmaks 100 protsenti Eesti tarbimisvajadusest taastuvenergiaga,» sõnas minister.

Võrklaev kohtus reedel EBRD asepresidendi Mark Bowmani ning selle Kesk- ja Kagu-Euroopa direktori Charlotte Ruhega.

Panga kohalolu tugevdamiseks alustas 2023. aasta oktoobrist Tallinnas tööd EBRD esindaja Märt Helmja.

EBRD on juba investeerinud 935 miljonit eurot 110-sse Eestis projekti. Investeeringute mullune maht oli 74 miljonit eurot ja tänavune maht on sama või isegi suurem.

EBRD üks prioriteete on ka pikaajalise partneri Ukraina tugevam toetamine. Ainuüksi kahel viimasel aastal on pank sinna panustatud 3 miljardit eurot, ent Ukraina toimimise ja ülesehitamise toetusvajadus on jätkuvalt suur, mistõttu on EBRD liikmesriigid otsustanud asuda panga kapitali suurendama.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles