Tugeva lumesaju tõttu on Raplamaal ulatuslikud elektrikatkestused

PM Majandus
Copy
Elektrilevi auto. Pilt on illustratiivne.
Elektrilevi auto. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees / Scanpix

Täna, 24. novembri öösel hakkas sadama rasket lund ja Kagu-Eestist alates põhja poole on lumesadu olnud väga intensiivne ning on põhjustanud mitmel pool elektrikatkestusi. Kõige ulatuslikumad rikked on Raplamaal, kus hetkeseisuga on elektrita ca 2000 klienti, teatab Elektrilevi. 

Raske lumesaju tõttu on palju puid ja oksi murdunud ning põhjustanud ulatuslikke elektrikatkestusi Kagu-Eestis, Pärnu-, Viljandi, Rapla- ja Harjumaal ning paari tunni jooksul võib tulla katkestusi veel juurde kuniks sadu kestab. Brigaadid tegelevad rikete likvideerimisega juba alates öötundidest ning elektriühendus on taastatud ca 10 000 kliendil. Kohe kui ilm võimaldab, siis alustatakse ülelende ka droonidega, et kiirendada rikete kaardistamist.

«Oleme suurendatud jõududega tööl kahes vahetuses, et võimalikult kiiresti lahendada rikkeid ja taastada elektrivarustus. Loodame enamus keskpinge rikkeid korda teha veel tänase päeva jooksul,» lausus Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Raplamaal on hetkeseisuga kõige rohkem katkestusi, kuna seal oli lumesadu kõige intensiivsem. «Raplamaale liiguvad juurde lisajõud eesmärgiga veel täna enamus keskpinge rikkeid likvideeritud saada, kuid kahjuks võib mõne rikke lahendamine jääda veel homse peale. Loodame, et rikkeid juurde enam ei ole tulemas ja jõuame homse päeva jooksul ka kõik madalpinge rikked korda teha,» sõnas Härm.

NB! Elektrilevi palub kõigil elektrikatkestustest teada anda rakenduse MARU kaudu. See võimaldab elektririkete korral kiiret infovahetust kliendi ja Elektrilevi vahel.

Jooksvat infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab jälgida Elektrilevi katkestuste kaardilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles