Swedbank langetas Enefit Greeni aktsia hinnasihti, kuid aktsial on suur tõusuruum

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Tuulik Enefit Greeni Tolpanvaara tuulepargis.
Tuulik Enefit Greeni Tolpanvaara tuulepargis. Foto: Enefit Green

Swedbanki aktsiauuringute analüütik Kaimo Aljas jättis Enefit Greenile kolmanda kvartali tulemuste valguses ostusoovituse, kuid langetas aktsia hinnasihi 5,90 eurolt 5,50 euroni.

«Peegeldades oodatust väiksemat elektritoodangut ja suuri elektriostusid kolmandas kvartalis, vähendasime 2023. aasta EBITDA ootust 13% võrra, 115 miljoni euroni ning puhaskasumi ootust veerandi võrra, 54 miljoni euroni. Samas eeldame, et järgmisel aastal seisud normaliseeruvad ja langetasime vastavaid prognoose vaid 2–5% ulatuses,» kirjutas ta täna Swedbanki blogis avaldatud analüüsi lühikokkuvõttes. Maksnud kunded said analüüsi 20. novembril. «Madalamate ootuste tõttu langetasime oma osade summa meetodil leitud aktsia hinnasihti 5,5 euroni (oli 5,9 eurot), mille kohaselt on Enefit Greeni 2023. aasta oodatav ettevõtte väärtuse/kulumieelse ärikasumi (EV/EBITDA) suhtarv 14-kordne ning aktsia hinna ja raamatupidamisliku väärtuse (P/B) suhe 2-kordne (2024. aastal vastavalt 11,1-kordne ja 1,9-kordne). Kordasime aktsiale investeerimissoovitust «Osta».»

Enefit Greeni kolmanda kvartali elektritoodang kasvas aastaga 37% võrra, samas kui arvutuslik teenitud elektrihind oli 59% madalam kui aasta varem. Sellest tulenevalt langes Enefit Greeni kulumieelne ärikasum EBITDA 51,4% võrra ehk 15,9 miljoni euroni ning jäi oluliselt alla meie prognoositud 28,2 miljonile eurole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles