Raid&Ko tegevjuht: ebaseaduslik ümberehitus toob enneolematud kulud

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
Korterelamu
Korterelamu Foto: Shutterstock

Vanemate elamute puhul on üsna tavapärane, et üks korteriomanik on rõdu kinni ehitanud, teine koguni eluruumi rõdule laiendanud. Kolmas on vahetanud aknad enda parema äranägemise järgi. Neljas on korteri vaheseina kõrvaldanud ja seeläbi korteri planeeringut muutnud. Hiljuti võis meediast lugeda, et ka rajatakse eraviisilisi küttekoldeid, kirjutab Raid&Ko OÜ tegevjuht Andree Raid.

Lühikeses perspektiivis võib rõdu arvelt juurde saadav paar ruutmeetrit põrandapinda, seina ava tegemise järel saavutatud uudne planeeringulahendus või ühistu suvast sõltumatu küttekolle olla atraktiivne võimalus, mis kergitab kinnisvara turuväärtust kenasti.

Raid kirjutab kinnisvara24 blogis, et pikemas vaates võib see aga tähendada ebaseaduslike ümberehituste likvideerimise vajadust, mis toob korteriomaniku jaoks kaasa ootamatud ja ettenägematud kulud. Hoopis kurjemaks läheb olukord siis, kui selgub, et ebaseaduslik ümberehitus oli kindlustusjuhtumi põhjus ja nii tekkivad probleemid kindlustussumma väljamaksmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles