Maailma suurima krüptobörsi lahkuv tegevjuht: ma tegin vigu ja pean vastutama

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Changpeng Zhao astus tagasi Binance'i juhi kohalt.
Changpeng Zhao astus tagasi Binance'i juhi kohalt. Foto: Reuters/ScanPix

Maailma suurim krüptobörs Binance nõustus eile kokkuleppega, mille järgi maksab rahapesureeglite rikkumiste eest USA ametivõimudele 4,3 miljardit dollarit trahvi. Peale selle lahkub ettevõtte senine tegevjuht Changpeng Zhao kokkuleppe osana ametist. Ta selgitab otsuse tagamaid.

«Eile astusin ma Binance'i tegevjuhi kohalt tagasi. Pean tunnistama, et lahtilaskmine oli emotsionaalselt raske, kuid tean, et see oli õige tegu. Ma tegin vigu ja pean vastutama. See on parim lahendus krüptokogukonnale, Binance'ile ja mulle endale. Binance ei ole enam beebi, on aeg lasta tal kõndida ja joosta. Mul on hea meel, et Richard Teng, nüüdseks endine piirkondlike turgude juht, on nimetatud Binance'i uueks tegevjuhiks. Richard on kõrgelt kvalifitseeritud juht. Tal on enam kui 30 aastat kogemust finantsmaailmast ja ka regulatiivsest poolest, seega suudab ta juhtida ettevõtte järgmisse kasvuperioodi. Tema ülesanne on tagada, et Binance’i uut ajastut iseloomustavad turvalisus, läbipaistvus, reeglitele vastavus ja kasv. Oma teadmistega jään ka mina Binance’i meeskonnale endise juhi ja praeguse aktsionärina nõu andma, kooskõlas USA ametivõimude vastu võetud otsustega,» teatas ta.

«Mis minust edasi saab? Kõigepealt võtan puhkuse. Viimase kuue ja poole aasta jooksul ei ole mul olnud ühtegi päris – väljalülitatud telefoniga – puhkepäeva. Pärast seda kavatsen tegeleda passiivse investeerimisega, investeerida plokiahela/Web3/DeFi, tehisintellekti ja biotehnoloogia idufirmadesse. Mul on hea meel, et mul lõpuks on rohkem aega DeFi-le pühenduda. Ma ei näe, et hakkaksin uuesti tegevjuhina mõnd start-up'i juhtima. Kui peaks olema huvilisi, võiksin olla treener või mentor väikesele arvule tulevastele ettevõtjatele. Kui mitte muud, siis vähemalt seda saan ma neile öelda, mida mitte teha. Sellel noodil jätkates – olen uhke, et USA ametivõimude uurimises ei leidnud kinnitust, et Binance oleks kunagi väärkasutanud klientide varasid või osalenud turumanipulatsioonis,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles