Tehisaru ja miljardid ajasid OpenAI juhid korralikult tülli – loe, kes võib olla kurja juur (1)

Copy
OpenAI peakorteri hoone San Franciscos. Majas, kus eelmisel neljapäeval käivitus korralik äritornaado, paikneb ka Elon Muski ajukiibiäri Neuralink peakontor.
OpenAI peakorteri hoone San Franciscos. Majas, kus eelmisel neljapäeval käivitus korralik äritornaado, paikneb ka Elon Muski ajukiibiäri Neuralink peakontor. Foto: Wikimedia Commons

Tehisintellekti arendava OpenAI juhtkonnas on toimumas omalaadne seebiooper – või oleks õigem öelda bitiooper – mis oma kirglikkuses ja aimatavates vandenõudes ei jää alla mõnele Shakespeare'i meistriteosele. Nagu Macbethile tehtud ettekuulutusest arenev tragöödia, toimub midagi samalaadset ka me silmade all OpenAIs. On põhjust loota, et seda vempu pole visanud ettevõtte enda arendatud tehisaru. Kes oli see, kes vajutas maagilistele klahvidelle: Ctrl-Alt(man)-Del ja paiskas nimeka tehisaruäri parajasse kaosesse?

OpenAI tegevjuht Sam Altman oli eelmisel reedel (17. novembril) esinemas keelemudelite ja tehisintellekti asjus, kui OpenAI nõukogu talle lihtsalt kinga andis. Etteheiteid oli seinast seina: need puudutasid küll soleerimist ja kehva koostöövõimetki. 2015. aastal asutatud OpenAI on praeguseks 770 töötajaga ettevõte, mille tehisaru lobiseb, tõlgib, tõlgendab ja joonistab sedavõrd edukalt, et ettevõtte käive oli kasvanud Altmani vallandamise hetkeks üle poole miljardi dollari ja kasumit hinnatai umbes 30 miljoni dollari kanti. Ettevõtte enda väärtuseks on hinnatud kümneid miljardeid.
 

Sam Altman ja tema vallandamise järel kaks päeva OpenAI tegevjuhi ametit pidanud Mira Murati Wall Street Journali korraldatud konverentsil käesoleva aasta 17. oktoobril Laguna Beachil Californias.
Sam Altman ja tema vallandamise järel kaks päeva OpenAI tegevjuhi ametit pidanud Mira Murati Wall Street Journali korraldatud konverentsil käesoleva aasta 17. oktoobril Laguna Beachil Californias. Foto: PATRICK T. FALLON / AFP
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles