Infortar plaanib börsile viia dividendilehma

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Infortari juhid tutvustavad eile börsiplaane. Vasakult Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik, Infortari tegevjuht Martti Talgre, juhatuse esimees Ain Hanschmidt, juhatuse liige Eve Pant.
Infortari juhid tutvustavad eile börsiplaane. Vasakult Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik, Infortari tegevjuht Martti Talgre, juhatuse esimees Ain Hanschmidt, juhatuse liige Eve Pant. Foto: Mihkel Maripuu

Juba mõnda aega börsileminekule vihjanud investeerimisettevõte Infortar tutvustas eile oma vastvalminud peakorteris Tallinnas Liivalaia tänaval plaane lähemalt.

Õigemini kujunes esitlus ettevõtte enda tutvustamiseks. Kuna aktsiate noteerimisprospekt on veel finantsinspektsioonis läbivaatamisel ja kinnitamata, ei käidud eile välja numbreid, kui palju aktsiaid börsile tuuakse ja kui palju need maksma hakkavad.

Ainsa investoreid huvitava konkreetse numbrina toodi ära plaanitavad dividendid. Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt ütles, et ettevõte plaanib maksta dividende vähemalt ühe euro aktsia kohta ning maksta omanikutulu välja kaks korda aastas. Lisaks lubas Infortar kui Tallinki suuromanik, et kui Tallink taas dividende maksma hakkab, kannab Infortar ka selle tulu oma aktsionäridele edasi. Taolise dividendipoliitikaga loob ettevõte pretsedendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles