ALTERNATIIVTURG Elmo Rent esitas kohtule saneerimisavalduse

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
ELMO Rent elektriauto.
ELMO Rent elektriauto. Foto: ELMO Rent AS

Aktsiaselts Elmo Rent (edaspidi «Elmo grupi emaettevõte») teavitab, et 18. novembril 2023. a esitas Elmo grupi emaettevõte Harju Maakohtule avalduse saneerimismenetluse algatamiseks. Saneerimine hõlmab üksnes aktsiaseltsi Elmo Rent ning Elmo grupi teisi ettevõtteid saneerimine ei puuduta.

Elmo grupi emaettevõte on alates 22. detsembri 2022. a nõukogu otsusest asunud lühirendi ja kaugjuhtimistehnoloogia ärisuundade eraldamisega tütarfirmadesse, et tagada ärisuundade selgus, kapitali kaasamine vastavalt ärimudelile ja jätkusuutlikkus. Kui tehnoloogia arendus ja müük on eraldi tütarfirmasse viidud ja käib aktiivne investeeringute kaasamine, siis rendi osa on osaliselt veel Elmo grupi emaettevõttes.

Rendi ärisuuna mahu kasvatamine on sõltunud otseselt omavahendite ja finantsvahendite kaasamisest, mis tänase raskemaks muutunud finantsmaastikul ei ole toonud piisavas mahus lisakapitali ning koos 2023. a kõrghooaja edasi lükkumisega ca kuu aja võrra (üldine tarbijakäitumise muutus), on viinud rendi ärisuuna suuremasse kahjumisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles