VIDEO JA BLOGI Tallinki ja Eesti Gaasi suuromanik selgitab börsiplaane: dividendimaksjana hakkame teistest selgelt eristuma (1)

PM Majandus
Copy

Tallinki ja Eesti Gaasi suuromaniku, Eesti suurima investeerimisettevõtte Infortar juhid kinnitasid täna, et ettevõte on börsile tulekuks valmis ning aktsiate märkimisperiood selgub kohe pärast seda, kui finantsinspektsioon on prospekti kinnitanud.  

Infortari juhid kinnitavad, et tahavad pakkuda võimalust investeerida ühte Baltikumi suurimasse investeeringute valdusettevõtjasse, mille portfelli kuuluvad nii energeetika, merelaevanduse, kinnisvara kui ka muudes valdkondades tegutsevad ettevõtjad.

Infortari juht Ain Hanschmidti sõnul lubatakse aktsionäridele maksta stabiilset dividendi vähemalt üks euro aktsia kohta ning dividendi makstakse kaks korda aastas. «Sellega eristume selgelt teistest börsifirmadest,» lausus ta. 

Hanschmidt toonitas korduvalt, et Infortari eelis on see, et ettevõtte asutajad on pidevalt ettevõtte tegemiste juures ning otsused langetatakse kiirelt.

«Infortarist on saanud Eesti üks suuremaid, miljardilise käibega ettevõtja, mille järgmine loogiline samm on olla börsil ja avalik. Investorbaasi laiendamine ja börsiga liitumine annab meile võimaluse veel kiiremini rahvusvaheliselt kasvada, varade väärtust kasvatada ja täiendavaid rahastamisvõimalusi leida. Investorile tähendab see võimalust osa saada mitmekesisest ja piiriülesest, kriisides ja inflatsioonis karastunud, nii reaalset vara kui kasvupotentsiaali pakkuvast portfellist,» lausus Infortari juhatuse liige Ain Hanschmidt.

Infortari juhtide hinnangul on ettevõtte peamisteks konkurentsieelisteks ja tegevust toetavateks tugevusteks ja strateegiateks

  • sünergiatele fokusseeritud ja hoolikalt kujundatud investeerimisportfell- ja poliitika;
  • suutlikkus ja oskused olla investeeringute tegemisel aktiivne investor, kes osaleb otsustusprotsessis ja võtab vastutust;
  • ainulaadne kompetents suurte investeeringute juhtimises;
  • nii geograafiliste turgude kui ka ärisegmentide lõikes hajutatud investeerimisportfell.
Tagasi üles