TARVI VIISALU Uued tuuled toovad raudteeohutusse suuri muutusi

, Eesti Raudtee ohutusjuht
Copy
AS Eesti Raudtee ohutusjuht Tarvi Viisalu.
AS Eesti Raudtee ohutusjuht Tarvi Viisalu. Foto: Silver Raidla

Eesti Raudteel ootavad ees ulatuslikud turvalisust tõstvad muudatused, et tagada reisijate ohutus 160 kilomeetrit tunnis sõitva rongi möödumisel. Raudteel on seega vaja koostöös Kliimaministeeriumiga leida rahastus ja plaanida suuri investeeringuid inimeste ja rongiliikluse ohutusse, kuid samas tuleb reisijatel arvestada ka võimalike ebamugavustega, kirjutab Eesti Raudtee ohutusteenistuse juht Tarvi Viisalu.

Kogu maailmas otsitakse tõhusaid ja samas kestlikke transpordilahendusi. Seni on maantee- ja lennutranspordi areng võrreldes raudteega olnud kiirem, kuid tulevikus on just raudteetranspordil suurem potentsiaal reisi- ja kaubaveoteenuste pakkumiseks, nii ka Eestis. Rongikasutajate arv on Eestis iga aastaga kasvanud, jõudes enam kui seitsme miljoni reisijani.

Transpordi ja liikuvuse arengukava eesmärk on jõuda Eestis 2035. aastal 20 miljoni raudteereisijani. Selleks tõstetakse olemasoleva rööpmelaiusega raudtee kiiruseid, et vähendada aegruumilisi vahemaid Eesti suuremate tõmbekeskuste vahel ja pakkuda kiiremat ühendusaega võrreldes bussiliiklusega. Lähiaastate jooksul jõuavad Eestisse ka 16 uut rongi, mis toob kaasa paindlikumad graafikud ja kiirema kohale jõudmise. See seab aga uusi nõudmisi ka ohutusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles