NÄDALA PERSOON Juhan Parts: rohepööre on poliitiline utoopia (50)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Kui endine peaminister ja Euroopa Kontrollikoja liige Juhan Parts eelmise nädala neljapäeval intervjuule tuli, mõtles ta enda sõnul sellele, kuidas valitsust kaitsta, aga jäi hätta. Partsi hinnangul on valitsus teinud kõik valesti. Sellest hoolimata pole ta valmis ise peaministriks hakkama, kui asjad kuidagi nii peaks kujunema. Siiski lubab ta, et Eesti poliitikasse naasmise ettepanekut ta üleolevalt tagasi ei lükkaks.
Kui endine peaminister ja Euroopa Kontrollikoja liige Juhan Parts eelmise nädala neljapäeval intervjuule tuli, mõtles ta enda sõnul sellele, kuidas valitsust kaitsta, aga jäi hätta. Partsi hinnangul on valitsus teinud kõik valesti. Sellest hoolimata pole ta valmis ise peaministriks hakkama, kui asjad kuidagi nii peaks kujunema. Siiski lubab ta, et Eesti poliitikasse naasmise ettepanekut ta üleolevalt tagasi ei lükkaks. Foto: Sander Ilvest

Endine peaminister Juhan Parts on praegu vaba mees. Ta loeb raamatuid, käib lastega kinos ja on valmis uuesti poliitikasse sukelduma.

Partsi koduerakond Isamaa on tõusnud populaarsusküsitlustes Eesti esimeseks. Viimati koges Parts sellist menu 20 aastat tagasi, kui tema juhitud Res Publica valimised peaaegu võitis, kogudes Keskerakonnaga võrdse arvu mandaate riigikogus, jäädes tollele alla vaid 4000 häälega.

Partsist sai peaminister, aga õige pea Res Publica hääbus ja sulas Isamaasse. Uuski erakond ei jätnud teda hätta, edutades ta majandusministriks Andrus Ansipi valitsusse ning saates lõpuks Euroopa Kontrollikotta.

Kommentaarid (50)
Copy
Tagasi üles