Lihatootjad: unustage hinnalanguse lootused (7)

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Lihatöösturite kinnitusel ei ole järgmise poole aasta jooksul märkmisväärseid hinnamuutusi ette näha. Toodete hindu hoiavad üleval Ukraina sõda ning energiahinnad. 
Lihatöösturite kinnitusel ei ole järgmise poole aasta jooksul märkmisväärseid hinnamuutusi ette näha. Toodete hindu hoiavad üleval Ukraina sõda ning energiahinnad. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi viimastel kuudel on paljude toidukaupade hinnatõus pidurdunud või on hinnad lausa langema hakanud, siis lihakraami hind on kõrgele jäänud ja lähemal ajal jääbki, nendivad lihatootjad.

Statistikaamet teatas paar nädalat tagasi, et üldine hinnatase on Eestis hakanud langema. Nende andmete järgi on näiteks köögivili, kala- ja piimatooted viimase nelja kuuga odavnenud neli protsenti. Samas liha ja maiustuste hinnad tõusevad edasi.

Jürg Samel Selveri turundusosakonnast nentis, et viimase nelja kuu jooksul ei ole liha hinnad oluliselt muutunud. «Mõnes segmendis on võib-olla kampaaniahinnad veidi langenud, sest välismaine liha on odavam ja Eesti tootjad peavad sellega kaasa minema, et konkurentsis püsida,» märgib ta.

Rakvere ja Talleggi kaubamärkide all tegutseva Maag Foodi tootearendus- ja turundusdirektor Janne Laik-Lõhmus ütles, et toidugrupiti ongi olukord erinev. «Lihatoodete hinnad lähiajal kindlasti ei lange,» ütles ta.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles