Eestis on üks suurfirma, millel on vaid 1,3-protsendine maksumäär

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Ameerika Ühendriikide rahandusminister Janet Yellen kinnitas alles üsna hiljuti, et USA ei kavatse vähemalt esialgu üleilmset tulumaksu koguma hakata.
Ameerika Ühendriikide rahandusminister Janet Yellen kinnitas alles üsna hiljuti, et USA ei kavatse vähemalt esialgu üleilmset tulumaksu koguma hakata. Foto: Alex Wong

Plaan panna suurettevõtted üle maailma tulumaksu maksma võiks ka Eesti riigikassasse lisa tuua, ent tõenäolisemalt ei tasu maksu kogumine end ära, nendivad ametnikud ja teadlased.

Uuest aastast peaks suurettevõtetele hakkama kehtima üleilmne 15-protsendiline tulumaks. Maksu alla läheksid firmad, mille emaettevõtte aastane müügitulu on vähemalt 750 miljonit eurot viimase nelja aasta jooksul. Ja kui firmadel on teistes riikides tütarettevõtteid, läheks arvesse ka nende tulu, kui müügitulu on vähemalt kümme miljonit eurot ja kasum vähemalt miljon eurot aastas.

Eestis võiks mulluste majandusaasta aruannete põhjal maksustamisele minna näiteks Eesti Energia (müügitulu 2,2 miljardit eurot), Bolt, MM Grupp, Eesti Gaas, Orlen Eesti, Kaubamaja Grupp ja Tallink.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles